REVISED ASTHMA TRAINING MODULE 2016 – 2ND OCTOBER 2016

Program for Revised ATM (2016 revision)
On 2nd October 2016

8.30-8.50am
Registration

08:55am – 09:00am
Welcome

09:00am – 09:30am
25 min
Introduction to ATM & Diagnosis of Asthma

09:30am – 10:00am
30min
Asthma: Mimickers and Co-morbidities
10:00am – 10:15am
Tea Break

10:15am-10:40am
25 min
Under – 5 Wheezing
10:40am – 10:55am
15 min
Long term management of Asthma: Drugs and Devices
11:00am – 11.30am
30 min
Inauguration

11:30-11:45 am
15 min
Long term management of Asthma: Drugs and Devices
11:45- 12:10 pm
25 min
Long term management of Asthma: Triggers, Assessment and Grading,

12:10pm – 12:40pm
30 min
Long term management of Asthma: Management of under-five & older children

12:40pm-12.55pm
Managing Co-morbidities

12:55pm – 01.20pm
25 min
Special situations

1:20pm – 2:00pm
LUNCH

2:00pm – 2.40 pm
40 min
Managing an Acute Attack of Asthma & Summary

2.40 pm – 3:00pm
20 min
Demonstration Videos – Inhalation techniques

3:00pm – 3.30 pm
20 min
Demonstration Videos – Pulmonary Function tests

3.30 – 4:30pm
60 min
Work stations (in three groups) 20 MIN EACH

Station A: MDI and spacers
Station B: DPI and nebulizers
Station C: Spirometry

4.30- 5.30 pm
Question answer session